İçeriğe geç

Devrimci Parti Genel Başkanı Kimdir

Dip hangi parti?

Yargıtay Başsavcısı – Devrimci İşçi Partisi.

Son parti genel başkanı kimdir?

Mehmet Önder Aksakal (d. 1960, Antalya), Türk siyasetçi, 13 Aralık 2015 tarihinden bu yana Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığı görevini yürütüyor. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Devrimci işçi partisi hangi ittifakta?

İttifakta Sol Parti (SOL), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Devrimci Hareket (DH) ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) yer alıyor. Kurucu partilerin üyeleri, Sosyalist Güç Birliği’nin sadece bir seçim ittifakı olmadığını belirttiler.

Sol Parti hangi ilçeyi kazandı?

Ayrıca toplam 26 belediye meclis üyeliği kazanıldı; Erzincan’ın Geçit, Altınbaşak ve Mollaköyü ilçeleri, Malatya Beydağı ve Ağırbaşı ilçeleri, Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesi, Karaözü ilçesi ile Hopa, Kemerhisar, Avanos ve Bahadın kazandı.

Solcular neyi savunur?

Solculuk, toplumsal eşitliği ve eşitlikçiliği teşvik eden ve çoğunlukla toplumsal hiyerarşinin tamamına veya belirli toplumsal hiyerarşilere karşı çıkarak bunu amaçlayan bir siyasi ideolojiler yelpazesidir.

HDP solcu mu?

Çözüm süreci. Demokratik sosyalist ve sol bir parti olarak HDP, siyasette Türkiye-PKK çatışmasının barışçıl bir şekilde sona ermesi için çözüm sürecine öncelik veriyor. HDP, 1984’ten beri devam eden Türkiye-PKK çatışmasının barışçıl bir şekilde sona ermesi için çözüm sürecinin bir parçasıdır.

Ak Parti sağ mı sol mu?

1960’larda Ülkücü Hareket ve Milli Görüş siyasi hareketlerinin ortaya çıkması, merkez-sağı ılımlılık ve merkezcilik açısından farklılaştırdı. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), ülkedeki en uzun süre görev yapan sağ partidir.

Tip sosyalist mi komünist mi?

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Türkiye’de 1961 yılında kurulan bir siyasi partidir. 1946’dan sonraki çok partili dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne üyeleri seçilen ilk sosyalist partidir. 12 Mart 1971 Muhtırası ve 12 Eylül 1980 darbesinden sonra kapatıldı ve 1988 yılında TKP ile birleşerek TBKP kuruldu.

Tip partisi sağ mı sol mu?

Türkiye İşçi Partisi (2017)Türkiye İşçi PartisiGençlik KollarıTIP ÖğrencileriÜyelik (2024)43.

TKP Genel Başkanı kimdir?

Erkan Baş (* 14 Temmuz 1979, Berlin), Türk siyasetçi ve bilim tarihçisi. Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) şu anki genel başkanı ve İstanbul milletvekili. 2009’un başında Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) genel başkanı oldu, 2014’te Türkiye Komünist Halk Partisi’nin (HTKP) genel sekreteri oldu ve 2017’de TİP’i kurdu.

Solcu Gazete hangi parti?

soL (gazete)Kuruluş tarihi1 Ekim 2012Siyasi görüşlerKomünizm SolculukDilTürkçeSon yayın tarihi4 Haziran 2014MerkezAtaşehir, İstanbul11 satır daha

Sol Parti’nin kurucusu kimdir?

Demokratik Sol Parti, Bülent Ecevit önderliğinde 14 Kasım 1985’te kurulan ve Türkiye’de aktif olan bir siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmi kısaltması “DSP”dir.

Tunceli’de kim önde?

Kentte 2 Haziran 2024’te yeniden seçim yapıldı. 31 Mart’taki seçimi CHP adayı Zeynel Yıldırım dört oy farkla kazanırken, 2 Haziran’daki seçimi AKP adayı Ali Aydın kazandı.

DP hangi partidir?

Demokrat Parti (1946)Demokrat PartiSelefiSerbest Cumhuriyetçi Parti (1930)Cumhuriyet Halk Partisi (1923-bugün)HalefiAdalet Partisi (1961-1981)Yeni Türkiye Partisi (1961-1973)Gazete(ler)ZaferİdeolojiLiberal muhafazakarlıkEkonomik liberalizmSağ kanat popülizmiParti programı: Kemalizm10 satır daha

DSP hangi partidir?

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı, Başkan Aksakal, Genel Sekreter, Hasan Erçelebi, Kurucu, Bülent Ecevit, Rahşan Ecevit, Slogan(lar) Ne mutlu sana Türkiye. Ak-güvercin geliyor! Bu sefer DSP’de! Kardeşlik DSP’de! Demokratik Sol’dayız, en sağlıklı yoldayız! 18 satır daha

Türkiye Komünist Partisi hangi ittifakta?

TKP, 13 Mart 2023’te seçim takvimini başlattığını duyurmuş ve 15 Mart 2023’te şu açıklamayı yapmıştır: “Türkiye Komünist Partisi, Sosyalist Güç’le birlikte kendi ismi ve adaylarıyla genel seçimlere katılacaktır.” Seçim ittifakının ötesinde anlam taşıyan bir sendikal ittifak.”

Dem hangi parti oluyor?

Halkların Eşitliği ve Demokrasi Partisi KısaltmaDEM Partisi Eş Genel BaşkanıTülay Hatimoğulları Oruç Tuncer BakırhanParti sözcüsüAyşegül Doğan DağlıSlogan(lar)DEM geliri Devran Döner Rabe DEM nefreti23 satır daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir