En verimli taze fasulye hangisi?
Tohum fasulyesi, fasulye çeşitleri arasında en verimli olanıdır.
Hangi fasulye tohumu daha iyi?
En verimli kuru fasulye tohumları olarak bilinen İspir ve bodur fasulye tohum çeşitleri daha esnek bir dönemde ekilip yetiştirilebildiğinden, fasulye çeşidine göre ideal ekim zamanını bilmekte fayda vardır.
Ayşe kadın fasulye tohumu ne zaman ekilir?
_ Tohumları, toprak sıcaklığı yükseldikten sonra (toprak sıcaklığı en az 15/20 derece olmalı) nisan veya mayıs aylarında ekebilirsiniz. _ 5 cm derinliğe, 45 cm sıra arası ve sıra üzeri 8/10 cm mesafe olacak şekilde en az 3, en fazla 5 tohum bırakarak ekim yapabilirsiniz.
En iyi taze fasulye nerenin?
Türkiye’de taze yeşil fasulye üretiminde lider olan Karadeniz bölgesi, özellikle doğal yeşil fasulyeleriyle ünlüdür. Bölgenin nemli ve ılıman iklimi, fasulye için ideal yetiştirme koşulları sağlar. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun gibi iller, lezzetli ve yüksek kaliteli taze yeşil fasulyeleriyle ünlüdür.
Fasulye en çok hangi gübreyi sever?
En uygun toprak türü olarak kabul edilen kumlu tınlı topraklara birkaç yılda bir dekara 2-3 ton dozunda yanmış hayvan gübresi verilir. Dekara 2-5 kg saf azot (N), 4-6 kg fosfor (P2O5) ve 3-5 kg potasyum (K2O) ilavesi yapılmalıdır.
Yeşil fasulye hangi aylarda dikilir?
Fasulyelerin ekildiği ay, aynı zamanda onlar için hangi koşulların uygun olduğunu da söyler. Fasulyeler ilkbaharın ilk aylarında ekilir. Bu nedenle fasulyeler Mart ve Nisan aylarında ekilir.
Alberto fasulye dekara kaç kilo verir?
Daha önce Kanada’dan ithal edilen Alberto fasulyesinden dekar başına 250 kilogram civarında verim alındığı, yerli tohum olan Üstün’den ise dekar başına 42 bin 500 kilogram verim alındığı bildirildi.
En lezzetli fasulye hangisi?
Lezzet açısından iri fasulyeler tercih edilebilir. Türkiye’de meşhur olan en iyi kuru fasulyeler İspir fasulyesi olarak bilinir ve Karadeniz ve Erzurum bölgesinden gelir.
Taze fasulye tohumu nasıl ekilir?
Ekim, ılıman toprak seviyesinden 5 cm yukarıda, 45 cm sıra arası ve çeşide göre 8-10-12 cm sıra arası olacak şekilde mibzer (pnömatik) ile yapılmalıdır. İçine en az 5, en fazla 7 tohum konulup üzeri toprakla örtülür. Yavaş yavaş belirginleşince dalların diplerine çubuklar dikilir.
Ayşe kadın fasulye mi çalı fasulye mi?
Yeşilken çalı fasulyesi ve Ayşe kadın fasulyesi adı verilen çeşitleri de bulunmaktadır.
Fasulye verimi nasıl artırılır?
Toprak tuzluluğu fasulye verimini azaltır. Yüksek nem, aşırı sulama ve toprakta birkaç saat boyunca suyun durgunlaşması bitki hasarına ve verimliliğin azalmasına yol açar. Zamanında ve profesyonel toprak işleme fasulye verimini artırır. Sonbaharda, sürüm derinliği topraktaki yabancı ot durumuna göre ayarlanır.
Taze fasulye kaç günde bir sulanır?
Sulama: Bitkiler çiçek açıp meyve vermeye başladıktan sonra düzenli olarak sulanmalıdır. Aksi takdirde çiçekler ve meyveler dökülür. İklim koşulları dikkate alınarak 4-5 günde bir sulama yapılmalıdır. Gübreleme: Dekara 2-3 ton yanmış gübre uygulanması verimliliği artırır.
Taze fasulyenin en iyisi hangisi?
Yeşil fasulye denildiğinde akla ilk gelen çeşitler çalı, ayşekadın, şeker ve inci fasulyedir. Bu çeşitlerin dokuları ve lezzetleri çeşitlilik gösterir. Örneğin, ayşekadın fasulyelerden daha kalın ve etlidir, ancak taze fasulyelerden daha uzundur.
Ayşe kadın fasulye nerenin?
Hatay’ın köylerinden toplanan, toprak verimliliğinin lezzetini taşıyan, doğallığını günümüze kadar koruyan Ayşe Kadın fasulyesi.
40 günlük fasulye kaç günde yetişir?
Fasulyenin fide aşaması epigealdir. Fasulyenin büyüme mevsimi 70 ila 140 gün arasındadır.
Çalı mı Ayşe kadın mı?
Örneğin Ayşekadın fasulyeden daha kalın ve etlidir, fasulyeden daha uzundur. İnci fasulyesi ise kılçıksız ve yassı bir yapıya sahiptir.
Taze fasulye hangi fasulyeden yapılır?
Yaklaşık 130 farklı yeşil fasulye çeşidi bulunmaktadır. Ancak ülkemizde yetiştirilen ve yemek olarak tercih edilen bazı yeşil fasulye çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri Ayşekadın fasulyesi, İnci Ayşe, Çalı fasulyesi, Alman Ayşe ve Şeker fasulyesidir.
Alberto fasulye dekara kaç kilo verir?
Daha önce Kanada’dan ithal edilen Alberto fasulyesinden dekar başına 250 kilogram civarında verim alındığı, yerli tohum olan Üstün’den ise dekar başına 42 bin 500 kilogram verim alındığı bildirildi.
En lezzetli fasulye hangisi?
Lezzet açısından iri fasulyeler tercih edilebilir. Türkiye’de meşhur olan en iyi kuru fasulyeler İspir fasulyesi olarak bilinir ve Karadeniz ve Erzurum bölgesinden gelir.