Hangisi yaya geçidini gösteren trafik levhasıdır?
T-11 yaya geçidi işareti tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgenin içinde siyah bir sembol şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün plaka standardına göre 60, 75 ve 90 cm eşkenar üçgen boyutlarındadır. Yansıtıcı malzemeden yapıldığı için karanlıkta rahatlıkla görülebilir.
Üst geçit levhası ne anlama gelir?
Üst Geçit İşareti: Kurulduğu yerde yaya üst geçidi olduğunu ve yayaların bu üst geçitleri kullanması gerektiğini belirtir. Trafik bilgi işaretleri, sürücülere ve yayalara yolun yakın çevresinde bulunan yerleşim yerleri ve hizmetler hakkında bilgi verir.
Hangisi yaya girmesinin yasak olduğunu gösteren trafik levhasıdır?
Yaya yok işareti TT-12: Yayaların girmesinin yasak olduğunu belirtir. Sadece yayalar için erişimin özellikle tehlikeli olabileceği otoyollarda (kaldırımları olmayan çok şeritli yollar) ve yayaların yasayla yasaklandığı diğer yerlerde kullanılır.
Aşağıdakilerden hangisi yaya geçidinin tanımlar?
YAYA GEÇİTLERİ: Yayaların güvenli bir şekilde karayolunu geçmelerini sağlamak amacıyla trafik işaretleriyle işaretlenmiş karayolu alanlarıdır.
Yaya geçidi hangi renk olur?
Yaya Geçidi İşaretlerinin İşlevi Bu işaretler yayaların yolu güvenli bir şekilde geçmesini kolaylaştırır ve sürücüleri yaya geçitlerine karşı dikkatli olmaya teşvik eder. Genellikle beyaz olan bu çizgiler, yoğun trafiğin olduğu bölgelerde daha görünür hale gelir.
Yaya yolu levhası nedir?
Zorunlu yaya trafiği işareti TT-39a: Yayaların bu işaretin kurulu olduğu yolu kullanmak zorunda olduğunu belirtir. İşaret ayrıca sürücülere yaya yolunu kullanma yetkisine sahip olmadıklarını bildirir. Zorunlu yaya trafiği işareti, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen şekil ve boyuta sahiptir.
Üst geçidin anlamı nedir?
Üst geçit, bir sokağın iki tarafını basamaklarla yükseltilmiş bir bağlantıyla birbirine bağlayan ve yayaların yoldaki araç trafiğinin yarattığı rahatsızlıkla uğraşmadan sokağı geçmelerine olanak tanıyan bir yoldur. Üst geçidin inşa edilmesinin amacı, trafik akışını kesintiye uğratmak değildir.
Üst geçiti kim yapar?
Belediye sınırları içerisinden geçen demir yolu hattının otoyol kavşağında alt geçit yapılması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması belediyenin sorumluluğunda olacak.
Üst geçit nasıl olur?
Üst geçitler en temel tanımıyla, belirli bir yükseklikte yere dikey olarak yerleştirilen sütunların birleşiminden oluşan yapılardır. Üst geçitler, çevre koşulları dikkate alınarak yayaların ve araçların ihtiyaçlarına göre tasarlanır.
Yaya geçidinde hangi ışıkta geçilir?
Yaya geçitlerinde ve trafik ışıklarının olduğu kavşaklarda, yol her zaman yaya yolu değildir. Yol, ışığın gösterdiği şeydir. Araçlar için ışık yeşil ve yayalar için ışık kırmızıysa, yayalar yola atlayıp “Bu benim” dememelidir.
Kırmızı üçgen levha ne anlama gelir?
Trafik yasaklama işaretleri olarak da bilinen bu işaretler, sürücüleri yoldaki tehlikeler konusunda uyarmak için kullanılır. Genellikle üçgen şeklinde olan ve kırmızı bir çerçeveye sahip olan bu işaretler, virajlı yolları, engebeli yol yüzeylerini, yaya geçitlerini ve kavşakları işaretlemek için kullanılır.
Yaya geçidinde yayaya yol vermek zorunlu mu?
Ancak bazı yaya geçitlerinde sinyal yoktur. Bu nedenle sürücüler bu durumlarda durarak veya yavaşlayarak yayalara yol vermelidir. Sürücü bir yaya geçidini ihlal ederse ceza alır. Bu nedenle yaya geçitlerinde yayalara yol vermeye dikkat edilmelidir.
Hangisi yaya geçidini gösteren trafik levhası?
T-11 yaya geçidi işareti bir tehlike uyarı işaretidir. Trafik işaretleri, sürücülere ve yayalara uymaları gereken kurallar hakkında bilgi vermek için semboller kullanır. Yeterli sayıda kullanılmalıdır. Tercihen bir omega çubuğu ile açıkça görülebilen bir yere yerleştirilmesi önerilir.
Hangisi yaya geçidini tanımlar?
Yaya geçidi, yayaların yolu geçebileceği özel olarak işaretlenmiş bir yol bölümüdür. Yaya geçitleri iki türe ayrılır: sinyalli yaya geçitleri ve sinyalsiz yaya geçitleri.
Yaya geçidi levhasını görünce ne yapmalıyız?
(T-11) YAYA GEÇİDİ: Bu işaretler ileride yaya geçidi olduğunu uyarır. Hız azaltılmalıdır. Yaya geçidinden geçerken dikkatli olunmalıdır.
Yaya geçidi tabelasının anlamı nedir?
Yaya Geçidi İşareti: Kurulduğu yerin yaya geçidi olduğunu ve sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli olmaları ve yaya geçidinden geçen yayalara yol vermeleri gerektiğini belirtir.
Yaya geçidinde hangi ışıkta geçilir?
Yaya geçitlerinde ve trafik ışıklarının olduğu kavşaklarda, yol her zaman yaya yolu değildir. Yol, ışığın gösterdiği şeydir. Araçlar için ışık yeşil ve yayalar için ışık kırmızıysa, yayalar yola atlayıp “Bu benim” dememelidir.
Yaya geçidi levhasını görünce ne yapmalıyız?
(T-11) YAYA GEÇİDİ: Bu işaretler ileride yaya geçidi olduğunu uyarır. Hız azaltılmalıdır. Yaya geçidinden geçerken dikkatli olunmalıdır.
Yaya geçidi nerelerde bulunur?
Yaya geçitleri çoğunlukla kavşaklarda bulunsa da, yoğun araç trafiğinin olduğu, yüksek hız limitlerinin olduğu veya yolun karşısına geçmenin tehlikeli olacağı geniş yol genişliklerinin olduğu bölgelerde de bulunabilir. Sürücüler, bu tür yollarda yaya geçidi uyarı işaretini gördüklerinde hızlarını azaltmalı ve dikkatli olmalıdır.